Roda Cash & Carry

Merkator Roda Web Site

Grupa Mercator čije je sedište u Ljubljani je najveći trgovac prehrambenim proizvodima u regionu jugoistočne Evrope sa preko 23.000 zaposlenih.
Mercator ima 1.425 prodajnih objekata u regionu jugoistočne Evrope ukupne površine 11 miliona kvadratnih metara u kojima se pored prehrane i proizvoda za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu prodaje tehnička roba i tekstil.

 

U Sloveniji i Crnoj Gori Mercator je vodeći trgovac, dok je u Srbiji i Hrvatskoj drugi, u BiH treći, a u Albaniji i Bugarskoj su u 2009. godini otvoreni prvi objekti.
Prvi prodajni objekat u Srbiji Mercator je otvorio u decembru 2002. godine. Prihodi u 2002. godini bili su 330.000 evra, a već naredne 2003. godine 41 milion evra.
Sedam godina kasnije godišnji prihod Mercatora u Srbiji iznosi 450 miliona evra, kompanija zapošljava preko 4000 ljudi, a Novi Sad je postao sedište Mercatora za jugoistočnu Evropu.

Tokom tog perioda Mercator je investirao više od 380 miliona evra u obezbeđivanje preko 200.000kvadratnih metara trgovačkih površina u Srbiji čime se svrstao među najznačajnije investitore u zemlji. Intenzivan razvoj Mercatora na tržištu Srbije obeležila je kupovina društva M-Rodić. Time je Mercator postao drugi po veličini trgovinski lanac u zemlji sa tržišnim učešćem danas oko 8 odsto.

U Srbiji danas postoji preko 130 prodajnih objekata Mercator i Roda formata u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Požarevcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Požegi, Loznici, Inđiji, Velikom Gradištu, Bačkoj Topoli, Leskovcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Azanju, Kuli, Kanjiži, Malom Iđošu, Futogu, Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, Nišu, Šapcu.

 

Share Button